Skip to main content

Alpha-cursus

Maak kennis met het christelijk geloof met mede-zoekers onder het genot van een heerlijke maaltijd!

De Alpha-cursus geeft je de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het christelijk geloof. Samen met een aantal anderen ga je tijdens een periode van tien tot twaalf weken verschillende thema’s van het christelijk geloof langs.

De cursus is er niet om je over te halen lid te worden van een bepaalde gemeente. Hij is bedoeld om je kennis te laten met de basis van ons geloof. Tijdens de cursus leer je waarom christenen geloven in God en wie Hij voor hen is.

Wat je tijdens de cursus kunt verwachten

De Alpha-cursus is opgebouwd uit een tiental onderwerpen uit het christelijk geloof. Elke avond verloopt ongeveer hetzelfde. Dit is wat je kunt verwachten:

  • Elke avond begint om 18.30 uur met een heerlijk diner (gratis)
  • Na het diner zal een spreker 30 minuten presenteren over een bepaald onderwerp
  • Na de presentatie gaan we in groepen uit elkaar
  • Het is helemaal gratis!

Data en duur van de cursus

De Alpha-cursus van onze gemeente is verdeeld over 10 avonden en een zaterdag. De eerst volgende cursus start met een informatieavond op maandag 15 januari om 18.45 uur (inloop vanaf 18.30 uur) in de Goede Herderkerk, Ganzeweide 17 in Ede.

De andere data zijn, maandag: 22 en 29 januari; 5, 12 en 26 februari; 4, 18 en 25 maart; 8, 15 en de slotavond op 22 april. De zaterdag is 9 maart, de hele dag.

Voor informatie over andere Alpha-cursussen in Ede kun je het beste kijken op de website van Alpha cursussen www.alpha-cursus.nl.

Interesse? Kom naar de infoavond op 15 januari as.

Heb je interesse in de cursus? Kom dan naar een infoavond. Tijdens deze avond in het gebouw van Op Doortocht maken we kennis met jou en jij met ons! Deze avond is vrijblijvend. Als je wilt, kun je je deze avond definitief inschrijven voor de Alpha-cursus in onze gemeente. Zo snel mogelijk staat hier de datum van deze avond

Wil je meer informatie zonder direct naar de infoavond te komen, neem dan contact op met alpha@opdoortocht.nl.