Skip to main content

Jongerenwerk

Niet omdat je de toekomst van de kerk bent, maar omdat je nu al volop kerk met ons bent!

Jongeren zijn niet alleen de toekomst van de kerk, maar ook nu al de kerk. We zijn als kerk dankbaar voor bloeiend jeugdwerk, waarbij jongeren worden uitgedaagd en aangemoedigd tot verbinding met God en elkaar.

Onze jeugdleiders trekken met jongeren op om hun leven met hen te delen en het evangelie concreet te vertalen naar het alledaagse leven. Onze jeugd is verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën:

12+ (Wegwijzer)

Op vrijdagavond een jeugdavond, vol ontmoeting, ontspanning en verdieping. We willen elkaar én God beter leren kennen, daarbij gaan we ingewikkelde vragen niet uit de weg. Bestaat God wel? Wat betekent Jezus voor mij? Wat wil ik van Hem leren? Hoe kan ik Hem praktisch volgen?

We hebben verschillende soorten avonden. De ene avond hebben we een thema-avond, de andere keer chillen we met elkaar of komen we in kleine groepjes bij de leiding thuis. Er is ruimte voor gezelligheid en een serieus gesprek.

Ben jij in de leeftijd van 12-15 jaar en ben jij benieuwd hoe anderen over God, Jezus en de Bijbel denken. Ben je in voor lol en maffe spellen? Kom gerust eens langs. Je bent welkom!

wegwijzer@opdoortocht.nl of jongerenwerk@opdoortocht.nl

15+

Op zondagavond ontmoeten jongeren van 15-17 jaar elkaar in het jeugdhonk van de Goede Herderkerk of bij de leiding/jongeren thuis.

We willen een groep zijn waar vriendschappen zich verdiepen en waar de leiding een persoonlijk relatie aangaat met de jongeren. Er is ruime om te zoeken en vragen te stellen. Om te ontdekken wie God is in deze tijd. Om de Bijbel van ‘toen’ praktisch te kunnen maken in het nu. We leren van elkaar hoe je een volgeling van Jezus bent op school of op je werk.

Ben jij in de leeftijd van 15-17 jaar? Ben jij op zoek naar leiding en jongeren die enthousiast zijn over Jezus? Vraag je je af of God eigenlijk wel bestaat en wil je die zoektocht aan gaan? Of wil je vooral jongeren van jouw leeftijd ontmoeten en nieuwe vriendschappen aangaan? Kom gerust eens kijken. Je bent welkom!

15plus@opdoortocht.nl of jongerenwerk@opdoortocht.nl

YenZ

YenZ is de jeugdgroep van Op Doortocht, speciaal voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud. Bij ons draait alles om het ‘oog hebben voor het waardevolle’, (Filippenzen 4:8.) Dit ‘waardevolle’ hebben we samengevat in de 3 G’s van YenZ:

  • Gemeenschap: Samen zijn en nieuwe vrienden maken.
  • Geestelijke verdieping: Ontdekken wat ons geloof inhoudt en wie God voor jou is.
  • Gezelligheid: Gewoon plezier maken met elkaar!

Elke tweede zondag na de dienst komen we samen voor een lekkere lunch. We ontmoeten elkaar en kletsen gezellig.  

Maar we gaan verder dan dat! Bij YenZ draait het om meer dan alleen een gezellig samenzijn. We willen elkaar beter leren kennen, groeien in ons geloof en samen zoeken naar God. Dat doen we door na de lunch het thema van de preek van die ochtend te bespreken en met elkaar te onderzoeken wat dit in de praktijk voor ons betekent. Zo delen we samen het leven met Jezus.

Plannen voor de toekomst

We zijn bezig met nieuwe plannen! Als we in het tempo van het afgelopen jaar door blijven groeien, gaan we de groep opdelen om beter te kunnen aansluiten bij de wensen en behoeften van de verschillende leeftijdsgroepen. Er zal dan een groep komen van 18 t/m 23 jaar en een groep van 24 t/m 28 jaar.

Vanaf volgend jaar organiseren we YenZ Dinners, waar we op maandagavonden samen eten en daarna een film of serie kijken met een geloofsthema, denk hierbij aan bijvoorbeeld ‘Narnia’ en ´the Chosen´.

Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij YenZ en beleef met ons gezellige middagen en avonden, nieuwe vriendschappen en mooie gesprekken.

Tot ziens,

Team YenZ!