Skip to main content

Jongerenwerk

Niet omdat je de toekomst van de kerk bent, maar omdat je nu al volop kerk met ons bent!

Jongeren zijn niet alleen de toekomst van de kerk, maar ook nu al de kerk. We zijn als kerk dankbaar voor bloeiend jeugdwerk, waarbij jongeren worden uitgedaagd en aangemoedigd tot verbinding met God en elkaar.

Onze jeugdleiders trekken met jongeren op om hun leven met hen te delen en het evangelie concreet te vertalen naar het alledaagse leven. Onze jeugd is verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën:

12+ (Wegwijzer)

Op vrijdagavond een jeugdavond, vol ontmoeting, ontspanning en verdieping. We willen elkaar én God beter leren kennen, daarbij gaan we ingewikkelde vragen niet uit de weg. Bestaat God wel? Wat betekent Jezus voor mij? Wat wil ik van Hem leren? Hoe kan ik Hem praktisch volgen?

We hebben verschillende soorten avonden. De ene avond hebben we een thema-avond, de andere keer chillen we met elkaar of komen we in kleine groepjes bij de leiding thuis. Er is ruimte voor gezelligheid en een serieus gesprek.

Ben jij in de leeftijd van 12-15 jaar en ben jij benieuwd hoe anderen over God, Jezus en de Bijbel denken. Ben je in voor lol en maffe spellen? Kom gerust eens langs. Je bent welkom!

wegwijzer@opdoortocht.nl of jongerenwerk@opdoortocht.nl

15+

Op zondagavond ontmoeten jongeren van 15-17 jaar elkaar in het jeugdhonk van de Goede Herderkerk of bij de leiding/jongeren thuis.

We willen een groep zijn waar vriendschappen zich verdiepen en waar de leiding een persoonlijk relatie aangaat met de jongeren. Er is ruime om te zoeken en vragen te stellen. Om te ontdekken wie God is in deze tijd. Om de Bijbel van ‘toen’ praktisch te kunnen maken in het nu. We leren van elkaar hoe je een volgeling van Jezus bent op school of op je werk.

Ben jij in de leeftijd van 15-17 jaar? Ben jij op zoek naar leiding en jongeren die enthousiast zijn over Jezus? Vraag je je af of God eigenlijk wel bestaat en wil je die zoektocht aan gaan? Of wil je vooral jongeren van jouw leeftijd ontmoeten en nieuwe vriendschappen aangaan? Kom gerust eens kijken. Je bent welkom!

15plus@opdoortocht.nl of jongerenwerk@opdoortocht.nl

18+

Jongvolwassenen tussen de 18-23 jaar ontmoeten elkaar in verschillende levensfasen: De een is bezig met de afronding van het voortgezet onderwijs, terwijl de ander zijn studie al afgerond heeft en het werkende leven is binnengestapt.

Deze groep is meer zelfsturend en creëert ontmoetingsmomenten op verschillende momenten in de week. In deze groep wordt gewerkt aan vriendschappen die zich verdiepen en wordt actief gezocht naar elkaars gaven en talenten. Er is ruimte om te leren, maar ook voor vragen en twijfel. Soms heb je een studie-avond, dan weer een gezellige BBQ.

Ben jij in de leeftijd van 18-23 jaar? Wil jij samen met ons het leven vieren en Jezus achter na gaan? Kom dan een keer langs!

18plus@opdoortocht.nl of jongerenwerk@opdoortocht.nl

23+

Jongvolwassenen die hun werkende of studerende leven, vriendschappen en netwerk opbouwen vinden vaak hun thuis bij de 23+! Dit informele, bonte gezelschap zoekt elkaar regelmatig op rondom kringen, maar treft elkaar ook rondom gezellige activiteiten en een jaarlijks kamp. Ze zoeken elkaar op in en ná de zondagse diensten, en organiseren met regelmaat studieavonden. Er is veel ruimte om te leren, maar ook voor de grote vragen in het leven en geloof.

Ben jij in de leeftijd van 23-30 jaar? Wil jij samen met ons leren leven als Jezus? Kom gerust langs!