Skip to main content

Kerk in Ede

Wij zijn één van de vele kerken in Ede; je hebt dus veel te kiezen als Edenaar! Het is bijzonder te zien hoeveel mogelijkheden er zijn om je geloof hier op de Veluwe vorm te geven. Onze kerk is sinds 1980 in Ede actief en sindsdien gegroeid, inmiddels vormen we een gemeenschap met iets meer dan duizend mensen die samen willen leren leven als Jezus.

Sindsdien hebben we als geloofsgemeenschap veel nieuwe mensen mogen ontvangen. Hier lees je kort iets over onze geschiedenis!

1980

Zelfstandige gemeente

Na twee jaar onder de vleugels van Baptistengemeente Arnhem te zijn opgestart, wordt onze gemeente in 1980 zelfstandig onder de naam ‘Baptistengemeente Ede’. Het begint met een relatief kleine groep mensen, maar wel enorm gemotiveerd om samen Jezus te volgen en daardoor kerk  te zijn.

1990

We groeien door

In de jaren negentig zet de groei van onze kerk door, hoewel we nog steeds geen eigen gebouw hebben. We beginnen in een schooltje en als dat te klein wordt, komen we een aantal jaar samen in een muziekschool.

1995

Verhuizing naar de Reehorst

Vanwege ruimtegebrek verhuizen we in 1995 naar congrescentrum De Reehorst. De door onze gemeente georganiseerde jongerendiensten van Studio1 trekken ook veel jeugd van buiten onze gemeente.

2006

Opsplitsing van onze gemeente

Door verdere groei verdelen we ons over twee locaties in Ede: Gemeente De Kei inmiddels Siloam geheten en De Reehorst. Sinds 1 januari 2006 zijn beide gemeenten zelfstandig. Lees hier meer over Baptistengemeente Siloam.

2009

Verhuizen naar de Schuilplaats

Begin 2009 zijn we verhuisd naar het gebouw van evangelische gemeente De Schuilplaats. Hier kiezen we ook onze nieuwe naam: Baptistengemeente Op Doortocht.

2014

Een eigen gebouw: De Goede Herderkerk!

In 2014 kregen we de gelegenheid om de voormalige parochiekerk De Goede Herder aan de Ganzeweide in Ede te kopen. Deze in 1955 gebouwde kerk is door een intensieve verbouwing geschikt gemaakt voor ons gebruik.