Skip to main content

Marriage Course

Denk je ook wel eens: Ik zou wel weer wat meer romantiek in mijn huwelijk terug willen? Doe een APK voor je huwelijk!

APK voor je huwelijk

Al vele jaren draait in Ede de Marriage Course ofwel Huwelijkskring. Wil je investeren in je huwelijksrelatie? Dan is deze kring voor jou, of je nu 1 jaar of 40 jaar getrouwd bent! We noemen het ook weleens een “APK voor je huwelijk”.

De kring bestaat uit 8 avonden, ongeveer om de veertien dagen, waarop we met elkaar nadenken over belangrijke thema’s binnen het huwelijk.

Tijd voor elkaar brengt romantiek en plezier in je relatie en het verdiept de waardering en het begrip voor elkaar. Maar tijd voor elkaar maken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dat je dat? Met een Marriage Course om te beginnen.

Thema’s

We willen met elkaar nadenken over de volgende thema’s:

  • Communicatie
  • Toewijding
  • Bijbelse basis van het huwelijk
  • Conflicten oplossen
  • Vergeving
  • Ouders en schoonouders
  • Liefde levendig houden (seks)
  • Gedeelde doelen en waarden

Wat je van een avond kunt verwachten

De avonden beginnen om 18.45 uur met een gezamenlijk dinertje. Dit is een goede manier om elkaar wat beter te leren kennen. We houden rekening met dieetwensen. Na het dinertje starten we rond 20.00 met het inhoudelijke programma. We proberen de avond om 22.00 uur af te sluiten

Materiaal

We verzorgen de inleidingen zelf. We maken hiervoor gebruik van online materiaal van Alpha Nederland het werkboekje van de Marriage Course. In dit werkboekje staan oefeningen die we op de avond 2 aan 2 zullen oefenen (per stel).

Daarnaast staan er ook huiswerkopdrachten in het werkboekje. Het is de bedoeling dat je deze samen thuis maakt. Deze opdrachten geven je interessante inzichten in jullie onderlinge communicatie, verwachtingen en (onbewuste) patronen.

Ook is er tijdens de avonden gelegenheid voor interactie.

Kosten

De kosten voor de werkboekjes bedragen € 25,00 per echtpaar. Deze boekjes worden tijdens de eerste avond uitgereikt en afgerekend. Graag het geld daarvoor meenemen.

We zouden het fijn vinden als je voor de maaltijden een vrijwillige bijdrage kunt geven. Na aftrek van de onkosten is het bedrag wat overblijft voor de mensen die wij ondersteunen in Bulgarije. Meer informatie hierover krijg je op de eerste avond. Deelname aan de huwelijkskring is verder gratis.

Eerstvolgende data

De eerstvolgende cursus start donderdagavond 14 september 2023 en duurt tot donderdagavond 14 december (8 avonden, ongeveer om de 14 dagen)

Opgeven voor de Marriage course

Heel veel echtparen zijn je al voorgegaan. Je kunt je bij ons opgeven en/of informatie vragen via onderstaande telefoon of email. Ook echtparen van buiten onze gemeente zijn welkom.

Onze contactgegevens

Wolter en Bea Woning-Sonneveld.
Nettelhorst 84, 6714 ME Ede
Mobiel Wolter: 06-55707188.
Email: wolterwoning@gmail.com
Of : huwelijkskring@opdoortocht.nl